Przywitaj Nowy Rok w Manufakturze [INFORMACJE]

Jak co roku o północy na rynku Manufaktury będzie można podziwiać pokaz fajerwerków. Przygotowano pół tony materiałów pirotechnicznych! 

Na huczne powitanie Nowego Roku zapraszają też lokale na rynku Manufaktury.

Nowy Rok Manufaktura przywita tradycyjnie wielkim pokazem fajerwerków. Niebo nad Manufakturą rozświetlą imponujące sztuczne ognie. Będą czerwone i złote efekty: deszcz gwiazd, ogon komety, chryzantemy i złota wierzba – a wszystko przy akompaniamencie majestatycznej muzyki filmowej: z „Piratów z Karaibów 3”, ostatniego filmu o Batmanie „Mroczny rycerz powstaje” oraz utworu „It’s my life” Bon Jovi. Finałowe wystrzały oświetlą niebo aż 130 metrów nad ziemią!

Ze względów bezpieczeństwa na rynek Manufaktury nie będzie można wnosić własnych materiałów pirotechnicznych ani alkoholu.

Materiały pirotechniczne będą wystrzeliwane z parkingu na dachu nad restauracjami, który zostanie zamknięty dla gości już o godz. 17.  Najlepszym miejscem do oglądania pokazu będzie rynek, co na pewno ucieszy tych, którzy zdecydują się spędzić ostatnią noc w roku w restauracjach i pubach Manufaktury. Lokale przygotowały bardzo zróżnicowaną ofertę sylwestrową.

Galicja oferuje imprezę z DJ-em i stołem pełnych smakołyków. W cenie 469 zł za parę lub 249 zł za osobę goście otrzymają m.in. rosół z domowym makaronem, polędwiczki wieprzowe z sosem kurkowym, pieczony filet z kurczaka nadziewany cebulą i pieczarką, bigos myśliwski, żurek domowy z białą kiełbasą i jajkiem, przystawki – np. śledzie, pasztet domowy, deskę serów, sałatki i deser. W cenę wliczone są też napoje zimne bez ograniczeń oraz alkohol (wódka – 0,5l na parę, szampan 1 na parę). Dodatkowo goście będą mogli skorzystać z dobrodziejstw wiejskiego stołu.

Wiejski stół będzie czekać również w Bierhalle. Oprócz tego w menu m.in. żurek, flaki, śledzie, gulasz z jagnięciny, Wereszczaka ze schabu, żeberka, golonka, pierogi. Do tego alkohole – wino, wódka i specjalność lokalu, czyli warzone na miejscu piwo. Cena – 280 zł/os. lub 250 zł/os. przy grupach powyżej sześciu osób. Restauracja przywita nowy rok przy hitach lat 80. i 90.

Sylwestrowa uczta kulinarna – tak można podsumować propozycję Bawełny. Nie będzie to klasyczny bal, a elegancka kolacja degustacyjna. Goście spróbują aż 10 dań niedostępnych w codziennej ofercie restauracji. Kulinarnej przygodzie towarzyszyć będzie oryginalny wybór alkoholi, win i koktajli. Za powitanie nowego roku w Bawełnie zapłacimy 290 zł/os. W cenie jest butelka wina dla dwóch osób, autorski drink, kieliszek szampana o północy oraz bezalkoholowe napoje ciepłe i zimne.

W klimacie „Gwiezdnych Wojen” bawić się będą goście wspólnego sylwestra restauracji Pan Kejk i The Mexican. Mile widziane przebrania za bohaterów gwiezdnej sagi – na trzy najciekawiej przebrane pary czekają nagrody-niespodzianki. W cenie 450 zł za parę goście są cztery ciepłe posiłki, kilkanaście przystawek do wyboru, słodki stół i open bar.

Nowatorski pomysł na sylwestra ma restauracja Smaki PRL-u. Tu goście zapłacą symboliczne 20 zł za osobę. Restauracja zaprasza na wieczór z muzyką, która królowała na polskich parkietach od lat 50-tych do końca 80-tych XX wieku.

Muzyczne klimaty PRLu rozbrzmiewać będą z oryginalnych, starych płyty winylowych.
Za sterami gramofonów – DJ DiDżej czyli Dariusz Jóźwiak. Szef kuchni przygotuje specjalne, sylwestrowe menu, z którego goście będą wybierać dania indywidualnie.

Ci, którzy chcą spędzić sylwestra aktywnie, powinni rozważyć ofertę kręgielni Grakula. Tu ostatniego dnia w roku można wziąć udział w turnieju bowlingowym, a także brać w bilard i towarzysko w kręgle. W ramach opłaty (380 zł/para, 200 zł/os.) oprócz atrakcji, czekają trzy posiłki ciepłe, zimne przystawki oraz alkohol i napoje (0,5 l wódki na parę, 1 l soku).

Ciekawą ofertę przygotowała restauracja tajska Hot Spoon. Właściciele proponują łodzianom domówkę w tajskim stylu. Wystarczy zamówić tajski catering, np. swoje ulubione dania z menu lokalu, a zostaną one dostarczone 31 grudnia do godz. 20.00 prosto pod drzwi. Wszystkie elegancko zapakowane w hermetycznie zamykane pudełka, w których bez trudu można podgrzewać jedzenie.

Tawerna Pepe Verde, Anatewka i La Vende będą natomiast w Sylwestra otwarte do ostatniego gościa, więc można wybrać się tutaj na kolację i szampana bez żadnych dodatkowych opłat.

 

Galicja

Cena: 469 zł za parę lub 249 zł za osobę

tel. 42 630 88 55

 

Bierhalle

Cena – 280 zł/os. lub 250 zł/os. przy grupach powyżej sześciu osób

tel. 609 677 740 lub 42 632 03 76

 

Bawełna

Cena: 290 zł/os

tel. 42 633 34 44

 

Smaki PRL-u

Cena: 20 zł

tel. 42 634 05 31

 

Kręgielnia Grakula

Cena: 380 zł/para, 200 zł/os.

tel: 42 630 40 52

 

Pan Kejk oraz The Mexican

Cena: 450 zł/para

tel. 530-668-866 lub 505-100-109